Quinoa met pesto en een eitje

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 g spinazie
1 teentje look
30 g walnoten
0,5 sap van een limoen
3 el olijfolie
scheutje water
peper en zout
170 g quinoa
1 ui
200 g champignons
4 eitjes
1 limoen, de zeste en het sap
1 handje walnoten
enkele takjes platte peterselie
peper en zout

Bereiden:

Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix glad. Spoel de quinoa en kook gaar in gezouten water. Giet af. Snijd de champignons in vieren.

Fruit de ui en bak de champignons. Bak ook de spiegeleitjes. Meng vier eetlepels van de pesto en de helft van de champignons eronder. Breng het geheel op smaak met peper, zout en zeste en sap van de limoen. Verdeel de quinoa over verschillende bordjes. Schep de resterende champignons en de eitjes erbovenop. Werk het gerecht af met fijngehakte walnoten, peterselie en Parmezaanse kaas.

Met dank aan

DOMO

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog