Pizza tutti frutti met zoet fruit

Pizza tutti frutti met zoet fruit
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Ook in njam! boek Smossen mag!
Zoals gezien in tv-programma Smossen mag
Hoeveelheid Ingrediënt
voor de bodem:
500 g bloem
50 g kristalsuiker
3 g zout
50 g zachte boter
30 g verse gist
240 g lauwe melk
voor de vulling:
500 g melk
1 vanillestokje, uitgeschraapt
45 g crèmepoeder
125 g suiker
voor de afwerking:
125 g passievruchtenpuree (kant-en-klaar te kopen)
35 g amandelmelk
20 g mangopuree (kant-en-klaar te kopen)
120 g eieren (ongeveer 3)
140 g suiker
6 g gelatine, geweekt
80 g zachte boter
80 g mascarpone
Recept afdrukken

Bereiden:

Begin met het maken van de bodem. Meng de bloem, suiker, zout en boter. Los de gist op in de melk en voeg deze bij de overige ingrediënten. Kneed goed tot er een gladde massa ontstaat. Je kunt dit ook doen met een keukenrobot.

Vorm een bolletje van het deeg en laat het rusten in de koelkast tot het stevig genoeg is om uit te rollen. Strooi een beetje bloem op de werkbank en rol het deeg uit tot een grote ronde pizza.

Maak nu de vulling. Giet een beetje koude melk bij de crèmepoeder en maak hiervan een papje met behulp van een klopper. Kook de rest van de melk samen met de suiker en het vanillestokje.

Tip: Snijd het vanillestokje voorzichtig in twee en schraap met een mes de zaadjes eruit. Doe de zaadjes én het stokje bij de melk.

Voeg een beetje van de kokende melk toe aan het papje en roer stevig met de klopper. Doe het papje nu bij de melk in de pan en roer stevig tot het begint te koken.

Laat de dikke massa snel afkoelen in een grote kom. Leg er plasticfolie over, zo voorkom je dat er een vel op de pap komt.

Als alles is afgekoeld, roer je de pap nog eens flink met een klopper. Nu kan de nog ongebakken pizza besmeerd worden met de vulling. Doe de vulling in een spuitzak en laat ongeveer 1 cm deeg over aan de randen (smeer daar dus geen vulling over).

Bak de pizza gedurende ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Werk af:

Laat de pizza afkoelen en beleg met allerlei soorten fruit. Tip: zorg vooral voor kleuren op je pizza. Tutti colori!

Werk verder af met toefjes passievruchtencrème, die maak je zo: Breng de passievruchtenpuree, mangopuree, amandelmelk en suiker aan de kook.

Klop de eieren los. Voeg een deel van de kokende vruchtenpuree toe aan de eieren en roer goed door met een klopper.Giet alles terug in de pan met de rest van de vruchtenpuree en verwarm tot het kookpunt.

Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed door met een klopper. Laat afkoelen tot 37°C (lichaamstemperatuur). Check met een thermometer.

Voeg één voor één en onder voortdurend roeren de kleine stukjes boter toe. Ga zo door tot alle boter erin zit. Roer de mascarpone erdoor en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.

Serveren:

Schep de crème over in een spuitzak en werk de pizza af met kleine toefjes.