Picknickbrood met Parmaham, courgette, paprika & pesto

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 fijngesneden courgettes
1 el olijfolie
120 gr pesto
120 gr Parmaham
40 gr ruccola
1 handvol basilicum
peper - zeezout

Bereiden:

Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Besprenkel de fijngesneden courgette met olijfolie, peper en zout. Grill de courgettes vervolgens in de pan gedurende 3 à 4 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen. 

Plaats het brood op een snijplank en snijd de bovenkant eraf met een broodmes. Verwijder met je handen de zachte binnenkant van het brood. Laat zo een 2cm korst over. Smeer de volledige binnenkant van het brood in met de verse pesto. 

Begin vervolgens met de laagjes. Start met een laagje Parmaham gevolgd door de geroosterde paprika’s, ruccola, gegrilde courgette, mozzarella en basilicum. Kruid af met peper en zout. Herhaal deze laagjes tot het brood volledig gevuld is. Plaats de bovenkant die je eerder hebt afgesneden opnieuw op het brood en wikkel het volledig brood in met vershoudfolie. Plaats vervolgens in de koelkast gedurende 1 nacht. 

Serveren:

Je kan het brood de volgende dag zowel koud als warm serveren. Indien je het warm serveert: plaats het brood gedurende 10 tot 12 minuten in een oven van 200°. 

Smakelijk!

Met dank aan

Parmaham

Inspiratie & blog