Picknickbrood met Parmaham, courgette, paprika & pesto

Picknickbrood met Parmaham, courgette, paprika & pesto

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
2 fijngesneden courgettes
1 el olijfolie
1 groot rond brood
120 gr pesto
120 gr Parmaham
290 gr geroosterde paprika (uit een pot)
40 gr ruccola
2 bollen fijngesneden mozzarella
1 handvol basilicum
peper - zeezout
Recept afdrukken

Bereiden:

Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Besprenkel de fijngesneden courgette met olijfolie, peper en zout. Grill de courgettes vervolgens in de pan gedurende 3 à 4 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen. 

Plaats het brood op een snijplank en snijd de bovenkant eraf met een broodmes. Verwijder met je handen de zachte binnenkant van het brood. Laat zo een 2cm korst over. Smeer de volledige binnenkant van het brood in met de verse pesto. 

Begin vervolgens met de laagjes. Start met een laagje Parmaham gevolgd door de geroosterde paprika’s, ruccola, gegrilde courgette, mozzarella en basilicum. Kruid af met peper en zout. Herhaal deze laagjes tot het brood volledig gevuld is. Plaats de bovenkant die je eerder hebt afgesneden opnieuw op het brood en wikkel het volledig brood in met vershoudfolie. Plaats vervolgens in de koelkast gedurende 1 nacht. 

Serveren:

Je kan het brood de volgende dag zowel koud als warm serveren. Indien je het warm serveert: plaats het brood gedurende 10 tot 12 minuten in een oven van 200°. 

Smakelijk!