Peppe's basisrecept voor ravioli en tortelloni

Peppe's basisrecept voor ravioli en tortelloni
Een recept van njam! chef Peppe Giacomazza
Ook in njam! boek Njamma Mia!
Hoeveelheid Ingrediënt
200 gr rimacinatabloem
2 eieren
Recept afdrukken

Volgens de Bolognezen stond de navel van Venus model voor de tortelloni. Deze bereiding vertrek van driehoekige ravioli. Voor vierkante ravioli plooi je het vel over de hele lengte dubbel en vervolgens versnijd je het met de pastasnijder.

Bereiden:

Maak het pastadeeg volgens het basisrecept. Verdeel het deeg in kleinere balletjes, rol ze uit met de deegroller en haal de vellen door de pastamachine.

Snijd lange, brede stroken uit het pastavel en snijd hier vierkantjes uit. Klop een eitje los en smeer er de randen van de vierkantjes mee in. Het ei dient als kleefstof. Leg de vulling op het deeg. Opgelet: als je te veel vulling gebruikt, kan je ravioli openbarsten tijdens het koken. Vouw de vierkantjes dicht, zodat je driehoekjes krijgt. Vouw de verste hoeken van de driehoekige ravioli naar elkaar toe. De resterende hoek vouw je naar buiten.

De tortelloni zijn klaar. Kook ze tot ze komen bovendrijven en schep ze met een schuimspaan uit de pot. Tortelloni en ravioli kunnen openbarsten als je ze afgiet.