Peach Mint Thunderbolt

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

Even geduld...
9 cl Nation rum Panama 18 years
2 cl Peach Brandy
2 cl vers limoensap
1/2 witte perzik in stukjes
2 tl rietsuiker
10 verse muntblaadjes
2 scoops gepileerd ijs
8-tal ijsblokjes
1/2 perzik in partjes
4 takjes verse munt
collinsglas - muddler - maatbeker - Boston shaker - strainer - roerlepel - rietje

Bereiden:

Doe de muntblaadjes in het collinsglas samen met de rietsuiker en kneus even. Doe de stukjes perzik in het mixglas. Kneus tot het sap vrijkomt.

Voeg de Panamarum, de Peach Brandy en het limoensap toe. Wie deze cocktail zoeter wil, kan suikerwater toevoegen.

Vul de shaker met ijsblokjes, sluit deze en schud krachtig. Strain de cocktail in het collinsglas. Vul op met gepileerd ijs en roer lang.

Serveren:

Decoreer de cocktail boeketgewijs met partjes perzik en munttakjes. Knijp even in de muntblaadjes zodat de geur vrijkomt. Serveer met een kort rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog