Panna cotta dulcey

Een recept van Roger van Damme

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 g koud water
140 g witte chocolade
10 g glucose
75 g melk
150 g koude room
abrikozenpartjes
pistachepoeder
pistachenoten
Atsina Cress

Bereiden:

Panna cotta dulcey:

Meng het gelatinepoeder met 8 g koud water en laat 20 minuten weken. Smelt de chocolade met de glucose. Breng de melk aan de kook en voeg de gelatinemassa toe. Voeg toe aan de chocolade in 3 delen. Meng tot een gladde massa en voeg de koude room toe. Mix de panna cotta met een staafmixer. Vul een glaasje met de panna cotta. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Serveren:

Werk de opgesteven panna cotta af met partjes abrikozen, fijn pistachepoeder, pistachenoten en enkele blaadjes Atsina Cress.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog