Painted buttercream

Foto: Lorentia Veppi ©

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
200 gr witte chocolade (tablet of drops)
250 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
250 gr poedersuiker
50 ml room
2 tl vanille extract
spatel
taartschraper
Klein kommetje + lepel
Kleurstof (gel)
Botercrème
Sprinkles
draaitafel

Bereiden:

Botercrème is essentieel als je graag een hoge taart (min 15cm) wil afwerken. Met slagroom zal je taart nooit overeind blijven. Dit is niet stevig genoeg, de botercrème dient eigenlijk als lijm voor je gebak. 

Er bestaan ontzettend veel varianten botercrème. Je hebt de Amerikaanse botercreme, dit is eigenlijk gewoon boter met bloemsuiker. Voor de echte zoetekauwen is dit een topper. Heb je het liever niet te overheersend zoet? Kies dan voor een botercrème op basis van boter, melk en chocolade. 

Chocoladebotercrème:

Smelt de chocolade ofwel au bain-marie ofwel in de microgolfoven (10 seconden per keer en dan telkens even roeren). Doe de boter in een mengkom van een keukenrobot en zeef de poedersuiker over de boter. Klop de boter mooi luchtig samen met de poedersuiker.

Voeg de room en vanille toe en klop ongeveer 3-4 minuten. Zet de keukenrobot op lage snelheid en voeg beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe. Zodra het gemengd is kan je op hoge snelheid de massa opkloppen voor 4-5 minuten.

Verdeel je botercreme in een klein kommetje (indien meerdere kleuren, meerdere kommetjes) en kleur deze met de kleurstof.

Belangrijk: zorg dat je cake gekoeld is (minimum 30 minuten in de koelkast). Als je met meerdere kleuren werkt, zorg dat je eerst de 2 donkerste gebruikt. Gebruik je spatel om verschillende ‘vlekken’ te maken met je kleuren botercrème. Plaats op willekeurige plekken enkele toeven.
Tip: hou zeker een keukenrol bij de hand  om je spatel mooi schoon te kunnen vegen.

Neem nu je taartschraper om de botercrème mooi af te smeren.
duw lichtjes aan en zeker niet te hard. Veeg tussentijds de schraper zuiver indien nodig, zo heb je een meer ‘clean finish’.

Om af te werken draai je met je draaitafel en gooi je enkele sprinkles richting de taart. Doordat de botercreme nog niet hard is, blijft deze kleven. Voor een meer drama look kan je ook met een penseel verf spatten op de taart.

Met deze botercreme kan je veel richtingen uit: cupcakes decoreren, taarten vullen, taarten afstrijken, taarten decoreren, ander gebak vullen/decoreren,…

Recept van Lorentia Veppi
Deel je creaties zeker met haar door het recept te delen op Instagram en haar te taggen! 

Inspiratie & blog