Mocktail met aardbeien

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

mocktail mocktails Even geduld...
2,5 cl aardbeienpuree
2,5 cl violetsiroop
2 cl rietsuikersiroop
3,5 cl limoensap
3,5 cl bruiswater
4 takjes zoethoutcress
4 blaadjes munt
4 aardbeien
4 eetbare bloemetjes zoals hot lips
gemalen ijs
cocktailshaker
cocktailglazen

Bereiden:

Voor deze mocktail heb je een cocktailshaker nodig en gemalen ijs om de glazen te koelen. Gemalen ijs kun je kant-en-klaar kopen, maar kun je ook zelf maken in een blender die daar geschikt voor is. Heb je geen blender, verpak dan enkele ijsblokjes in een keukenhanddoek en sla krachtig met de handdoek op het aanrecht tot de blokjes in kleine stukjes gebroken zijn.

Vul de glazen met het ijs. Giet de aardbeienpuree, siropen, limoensap en bruiswater in een shaker. Shake heel krachtig zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vul de glazen met de shake.

Werk af met een takje zoethoutcress en wat munt, een doormidden gesneden aardbei en eventueel een eetbaar bloemetje zoals hot lips, een variëteit van salvia.

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog