Mochito chocoladegranité

Een recept van Dominique Persoone

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
20 cl water
20 g cacaopoeder
6,5 cl limoensap
45 g geraspte schilletjes van een biologische limoen (zonder het witte vlies)
200 g rietsuiker
60 g fondantchocolade
4,5 cl rum
30 cl spuitwater
25 g verse muntblaadjes

Bereiden:

Breng het water met het cacaopoeder, het limoensap, de geraspte limoenschilletjes en de rietsuiker tot aan het kookpunt en laat 1 minuut opkoken. Smelt hierin de chocolade. Voeg er de rum en het spuitwater aan toe en roer goed.

Was de muntblaadjes. Snijd ze fijn en voeg ze bij het mengsel.

Neem een plastic bakje van roomijs of een ander ruim plastic bakje en vul dat voorzichtig met het mengsel. Zet het in de diepvries.

Maak de ijsschilfers om de 30 minuten met een vork los. Herhaal dit een paar keer tot je een losse ijsmassa krijgt.

Tip:

Ik serveer deze granité ook als aperitief. Op een hete zomeravond smelt iedereen weg bij zo’n welkomstdrankje. Je kunt het verder afwerken met een schijfje limoen en een vers plukje munt. Net zoals een echte mochito.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog