Martinez

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Carpano Antica Formula Vermouth
3 cl Old Tom Gin
1 cocktaillepel Maraschinolikeur
1/2 cocktaillepel Boker's bitters of Angostura bitters
1 scoop gepileerd ijs.
8-tal ijsblokjes

Bereiden:

Koel het glas voor met gepileerd ijs. Doe de Carpano Vermouth, de Old Tom gin, de Maraschinolikeur en de Boker's bitters in een met ijsblokjes gevulde mixglas. Roer om met een cocktaillepel. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas, en strain de Martinez.

Deze cocktail wordt normaal geserveerd met een partje citroen, maar de deze kan te dominerend zijn.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog