Linguine met bloemkoolsaus, parmaham en erwtjes

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kleine bloemkool
1 blokje groentebouillon
1 sjalot
1 teentje look
2 el boter
100 ml melk
1 snuife nootmuskaat
100 g Parmaham
400 g linguine
200 g erwtjes
peper en zout

Bereiden:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in water met daarin een blokje groentebouillon. Doe de bloemkoolroosjes vervolgens in de blender, voeg een sjalotje, een teentje look, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een gladde saus. Doe, als de saus te dik is, er eventueel een beetje van het kookwater van de bloemkool bij. Bak de sneetjes Parmaham krokant in een droge pan.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe. Giet af. Meng de bloemkoolsaus onder de pasta. Verdeel de pasta over verschillende bordjes, leg er enkele stukjes krokante Parmaham bovenop en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog