Lamsmerguez met andijvie

Een recept van Johan Segers

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 lamsmerguez
1 grote andijvie
5 dl room
1 mespunt muskaatnoot
1 dl lamsfond
een klontje boter
een scheut olijfolie
peper
zout

Bereiden:

Maak de andijvie schoon. Houd een felgroen buitenblad apart. Snijd de andijvie in kleine reepjes. Zet een grote pot met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. doe de andijvie in het hard kokend water. Laat 2 minuten koken zonder deksel. Giet af en spel de andijvie onmiddellijk met koud water tot de groente volledig afgekoeld is. 

Laat een braadpan warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en voeg een klontje boter toe. Bak de merguez op een zacht vuurtje in dit mengsel, gedurende 10 minuten langs elke kant.

Giet de room in een pot en laat zacht inkoken tot in de helft. Voeg de gekookte andijvie toe. Voeg zout en wat muskaatnoot toe. Breng aan de kook.

Snij het buitenste blad van de andijvie in zeer fijne snippers. Bak de snippers in de frituur op 150°C. Bak ze 30 seconden tot een minuut.

Haal de merguez uit de pan en houd even warm. Giet het bakvet weg en giet de lamsfond in de pan. Laat vlug een beetje inkoken en zeef de saus. 

Serveren:

Leg de andijvie op een serveerschotel. Leg er de merguezworstjes op en bestrooi de schotel met gefrituurde andijvie. Serveer de saus apart. 

Inspiratie & blog