Konijn met gekaramelliseerde appeltjes en aardappelrösti's

Een recept van Bert Meewis, zoals gezien in Snel, Makkelijk & Lekker
Foto: Kaat Bosch ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 konijnfilets
peper - zout
olijfolie
1 scheutje zonnebloemolie
peper - zout - nootmuskaat
3 el suiker + extra
0,5 flesje bruin of blond bier
100 ml bruine gelatineuze kalfsfond
50 ml appelciderazijn

Bereiden:

Schil de frietaardappelen en rasp ze in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed. Wring het vocht uit de aardappelen met je handen en maak mooie rondjes in een uitsteekring, druk ze goed aan. Zet een pan met een scheutje zonnebloemolie op het vuur en bak de aardappelpannekoekjes mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe de schillen in een kookpot en voeg de boter en de suiker toe. Zet op het vuur en laat zachtjes karamelliseren. Overgiet het geheel met het bier, de kalfsfond en de appelciderazijn. Laat verder indikken, monteer de saus nog op met een extra klontje boter en haal vervolgens door een zeef. 

Bak de appeltjes aan in een pan met een beetje boter en bestrooi ze met een beetje suiker. Voeg een klein scheutje water toe als deze beginnen te karamelliseren en laat ze verder garen. 

Kruid de konijnfilets met peper en zout en kleur ze aan in een hete pan met olijfolie. Zet het vuur vervolgens af en laat de stukken vlees rustig verder garen onder deksel. 

Serveren:

Snijd de konijnfilets in plakjes en verdeel deze, samen met de gebakken appeltjes en de aardappelrösti’s over de bordjes. Werk af met de saus. 

Inspiratie & blog