Kippenbilletjes met knolselderfrietjes

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
750 gr knolselder, in frietjes gesneden
30 gr Becel Original
1 el currypoeder
2 ontvelde kippenbillen
2 tomaten, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
200 gr volkoren boterhammen
1 tl honing
15 gr verse koriander
1 mespuntje kaneel
300 gr spitskool, in reepjes gesneden

Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de knolselder in frietjes van ongeveer ¾ cm² en meng ze met 2 eetlepels vloeibare Becel Original en de kerrie. Verdeel ze daarna over een ovenplaat. Wrijf de ontvelde kippenbillen in met een eetlepel Becel Original en ¼ eetlepel kerrie en leg ze op de ovenplaat bij de knolselder. Zet ze in de oven gedurende ongeveer 40 minuten tot de frietjes gaar en bruin zijn. (Knolselder wordt niet zo knapperig als aardappel.)

Snij het brood in heel kleine stukjes, doe er de tomatenstukjes, de gesnipperde ui, de honing, 4 eetlepels water en wat peper bij en breng al roerende aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje sudderen. mocht de saus te droog worden, voeg er dan wat water aan toe. Hak de helft van de koriander fijn met de kaneel en voeg toe aan de tomatendip. (kan zowel koud als warm gegeten worden.)

Kook de in reepjes gesneden spitskool gedurende ongeveer 7 minuten en giet af. Voeg peper toe naar eigen smaak.

Serveren:

Serveer de tomatendip in bakjes en zet op borden. Doe er de kippenbillen, de frietjes en de spitskool bij, en leg er de kip naast. Strooi de rest van de koriander over de frietjes.

Inspiratie & blog