Kervelsoep met balletjes

Cadeautip: Culinaire Ambiance's luxueuze Fine tasting box

Cadeautip: Culinaire Ambiance's luxueuze Fine tasting box

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 bakje kervel
2 bundels waterkers
1 grote aardappel
1 ui
1,2 l kippenbouillon
0,5 tl bicarbonaat
snuifje nootmuskaat
peper - zout
1 kleine, rode ui
1 limoen
350 gr kippengehakt
3 el paneermeel
1 ei
4 el verse koriander, fijngehakt
olijfolie
peper - cayennepeper - zout

Bereiden: 

Maak de limoenballetjes:

Pel de ui en hak heel fijn. Fruit deze in wat olijfolie. Meng het kippengehakt met paneermeel, 1 ei en de rode ui. Rasp de limoen en pers uit. Voeg het sap en rasp van limoen bij het gehakt.

Breng op smaak met koriander, cayennepeper, versgemalen peper en zout. Maak balletjes zo groot als een knikker. Houd koel.

Voor de soep verhit je olijfolie in een grote kookpot. Voeg de fijngesneden ui en aardappel toe en laat 5 minuutjes stoven. Blus met de kippenbouillon.

Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg bicarbonaat, fijngesneden kervel en waterkers toe.

Mix de soep fijn; je kunt deze zeven als er nog te veel harde steeltjes van de waterkers overblijven. Breng op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en weinig zout.

Voeg de balletjes toe en laat nog 2 minuten doorkoken.

Uit het boek "Soepen en Stoofpotjes"

Wat is er heerlijker dan een kom warme soep op een koude winterdag? En wat gezelliger dan een pruttelend stoofpotje op het vuur? Dit boek geeft inspiratie en tips om makkelijke, maar vooral ook originele eenpansgerechten op tafel te toveren.

Uitgekeken op de klassieke tomatensoep met balletjes? Ooit al ’s appeltjes toegevoegd? Of een citroensoepje geprobeerd? Weinig tijd? Dan is de luiemadammensoep met vis een gezonde oplossing!

De stoofpotjes in dit boek zullen u ongetwijfeld ook verrassen: een jambalaya, een Irish stew, een Japans stoofpotje of een hutsepot met vis.

Ontdek snel alle 50 hartverwarmende recepten!  • Titel: Soepen en Stoofpotjes
  • Uitvoering: Soft cover
  • ISBN: 978-90-5916-836-7
  • Pagina's: 130
  • Fotografie: Foodphoto
Lees meer over Soepen en Stoofpotjes

Inspiratie & blog