Kalfszwezeriken met wortels en aardappelschijfjes

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kalfszwezerik (+- 400 gr)
6 wortelen
250 ml wortelsap
1 cm gember
1 teentje look
1 rood pepertje
2 aardappelen
0,5 ui, in ringen
sesamzaadjes
geklaarde boter - boter
peper - zout

Bereiden:

Breng gezouten water aan de kook. Gaar hierin de kalfszwezerik gedurende een tiental minuten. Koel het vlees vervolgens in ijswater en verwijder het vlies rond de zwezerik. Snijd de zwezerik in stukjes en kruid met peper en zout. Bak de stukjes vervolgens in een scheutje geklaarde boter krokant.

Schil de wortelen en snijd ze in de lengte door midden. Verwarm het wortelsap op het vuur samen met de gember, look, het rood pepertje en de wortelen. Laat doorkoken tot de wortelen gaar zijn. Haal de smaakmakers uit het wortelsap, monteer het sap op met een klontje boter en bestrooi de wortelen met sesamzaadjes.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze in een scheutje geklaarde boter samen met de uienringen. Kruid met een snuifje zout. Voeg na een vijftal minuten de kippenbouillon toe. Laat verder garen onder deksel.

Serveren:

Schep de aardappelschijfjes in een dresseerring in het midden van het bord. Leg de krokant gebakken zwezeriken er bij evenals de wortelen.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog