Kabeljauw in de oven met trappistenbier

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 grote uien
60 g boter
1 takje tijm
1 laurierblaadje
4 moten kabeljauw van 250g
1 dl Orval
1 dl visbouillon
2 el broodkruim
12 vastkokende aardappelen
1 handvol tuinkers

Bereiden:

Pel de uien en snijd in ringen. Smelt 10 g boter en stoof de uien glazig. Schik de uien in een diepe ovenschaal. Leg er de tijm en laurier op. Kruid de kabeljauw met peper van de molen en zout. Leg de filets op de uien. Overgiet met het trappistenbier en de visbouillon. Strooi het broodkruim over de schotel. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif 15 minuten in een oven van 175°C.

Schil de aardappelen ondertussen en snijd bij in vorm, kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en bewaar onder een handdoek met deksel.

Haal de vis uit het pocheervocht. Giet het pocheervocht over in een kookpot, verwijder tijm en laurier. Laat het kookvocht nog even doorkoken en roer er dan van het vuur de resterende boter door. Kruid bij met peper van de molen en zout.

Serveer:

Schik de kabeljauw in een groot, diep bord en lepel er de saus rijkelijk over. Leg de aardappeltjes in de saus en werk af met een dot tuinkers.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog