Kaastaart met cranberry en sinaasappel

Een recept van Julie Van den Driesschen, zoals gezien in In de mix 3
Foto: Stephanie Bex ©

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
225 g zandkoekjes
90 g boter
6 blaadjes gelatine
500 g volle platte kaas
250 g volle room, 40%
50 g cranberrysap
10 g limoen
60 g gedroogde cranberries

Bereiden:

Maak de koekjesbodem:

Blitz de zand koekjes in een foodprocessor tot kruimels. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Blitz nog een paar keer tot alle boter goed vermengd is. Doe de koekjeskruimels in een ronde springvorm bekleed met bakpapier en duw de bodem goed aan. Plaats in de koelkast. Hou een klein deeltje van de koekkruimels opzij voor de afwerking. 

Maak de kaasvulling: 

Week je gelatineblaadjes in koud water. Doe het cranberry- en limoensap samen met de kristalsuiker in een steelpan. Breng aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop even afkoelen tot ongeveer 50 graden. 

Vermeng intussen de platte kaas met de room en zeste van sinaasappel in de keukenrobot. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de siroop en meng tot alles is opgelost. Voeg dit toe aan het kaas-roommengsel in de machine. Haal het beslag uit de robot en spatel er nog de gedroogde cranberries onder. Stort het kaasmengsel uit over de afgekoelde koekjesbodem (voeg eventueel nog wat cranberries toe bovenaan) en plaats minstens 3 tot 4 uur in de koelkast tot alles mooi is opgesteven. 

Werk nog af met zeste van citroen, extra cranberries en koekjeskruimels.

Met dank aan

Bosch Vlam

Inspiratie & blog