Italiaanse tomatensaus

Een recept van Peppe Giacomazza
Foto: Roos Mestdagh ©

Download nu!

Download nu!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 tomaten (Roma of San Marzano)
1 rode ui, fijngehakt
olijfolie
basilicum

De tomaat is de koningin van de Italiaanse keuken. Italianen werken vaak met passata (tomatenpulp) uit blik of bokaal van een goed merk, maar echte mamma’s maken hun tomatensaus zelf. Dat kan met dit recept.

Bereiden:

Blancheer de tomaten door ze kort te koken en vervolgens af te spoelen met koud water. Snijd de tomaten in partjes.

Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpartjes bij de ui en laat 5 à 10 minuten garen. Haal de tomaten door de passe-vite.

Presenteer de saus met een blaadje basilicum

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog