Hutsepot met gerookte vis

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
350 g gerookte vis (makreel, heilbot, zalm, ...)
100 g spek
100 ml groentebouillon
250 g knolselder
4 rapen
4 wortelen
1 pastinaak
1 handvol spruiten
10 grote vastkokende aardappelen
50 g boter
1 scheutje witte wijn
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
boter
gekneusde zwarte peper - zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil de knolselder, wortelen, pastinaak, rapen en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de groenten stoven in wat boter.

Voeg de spruitjes, het spek, tijm en laurier toe. Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper en zout. Blus met de bouillon en een scheutje witte wijn. Doe een deksel op de stoofpot en laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes stoven in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn.

Roer af en toe zodat alle groenten goed bedekt zijn met het stoofvocht. Voeg eventueel wat groentebouillon toe als er te weinig stoofvocht is.

Werk af:

Haal uit de oven en voeg de gerookte stukjes vis toe. Dek de stoofpot weer af en laat 2 minuten rusten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Verdeel de hutsepot over de borden.

Uit het boek "Soepen en Stoofpotjes"

Wat is er heerlijker dan een kom warme soep op een koude winterdag? En wat gezelliger dan een pruttelend stoofpotje op het vuur? Dit boek geeft inspiratie en tips om makkelijke, maar vooral ook originele eenpansgerechten op tafel te toveren.

Uitgekeken op de klassieke tomatensoep met balletjes? Ooit al ’s appeltjes toegevoegd? Of een citroensoepje geprobeerd? Weinig tijd? Dan is de luiemadammensoep met vis een gezonde oplossing!

De stoofpotjes in dit boek zullen u ongetwijfeld ook verrassen: een jambalaya, een Irish stew, een Japans stoofpotje of een hutsepot met vis.

Ontdek snel alle 50 hartverwarmende recepten!  • Titel: Soepen en Stoofpotjes
  • Uitvoering: Soft cover
  • ISBN: 978-90-5916-836-7
  • Pagina's: 130
  • Fotografie: Foodphoto
Lees meer over Soepen en Stoofpotjes

Inspiratie & blog