Horse's Neck

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Bourbon Whiskey
6 druppels Angostura bitters
15 cl Ginger Ale
1 zeste van citroen
5 ijsblokjes
longdrink glas

Bereiden:

Vul het glas met ijsblokjes. Voeg er de Bourbon en Angostura aan toe. Snij met een citrustrekker een lange citroenzeste, zodat de etherische oliën van de citroen in het glas terechtkomen. Rol dan de zeste rond een roerstaafje en druk goed aan.

Doe de zeste in het glas en giet de ginger ale via de cocktaillepel langzaam in het glas. Omroeren en klaar. Serveren met een roerstaafje

Weetje:

Angostura bitters zijn gemaakt van 40 tropische kruiden en plantenextracten en werd voor het eerst gemaakt in 1824 door Dr J. Siegert als remedie tegen maagklachten en vermoeidheid.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog