Hoeve-ei met gebakken knolselder en hanenkampaddenstoelen

Een recept van Philippe Van den Bulck

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 hoeve-eieren
1 kleine knolselder
150 gr hanekampaddenstoelen
4 kleine uitjes
3 takjes tijm
1 teentje knoflook
peper - zout
olijfolie

Bereiden:

Schil de knolselder en snijd die in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Steek de plakken knolselder uit met een uitsteekvorm van 10 cm diameter en maak in elke schijf een gat van ongeveer 3 cm. Schik de schijven knolselder op een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met olijfolie, geriste tijm, peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de knolselder tot deze lichtjes begint te kleuren in ongeveer 10-15 minuten.

Maak de uitjes schoon en kook ze 4 minuten in kokend, gezouten water. Dompel ze onmiddellijk onder in ijswater en laat ze goed uitlekken. Snijd de uien in twee.

Maak de hanenkampaddenstoelen schoon met behulp van een borsteltje. Snipper de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, kruid de olie met peper en zout en breek er de 4 eieren in. Leg over elk ei voorzichtig een schijf knolselder, waarbij de dooier telkens in het vooraf gemaakte gat valt. Laat de eieren garen op middelhoog vuur. Steek de eieren uit met dezelfde uitsteekvorm als voor de knolselderschijven en neem ze uit de pan.

Bak de uien aan 1 zijde goudbruin en kruid met peper en zout. Bak ten slotte snel de hanenkampaddenstoelen in een scheutje olijfolie en voeg er de knoflook en wat tijmblaadjes aan toe. Kruid met peper en zout.

Serveren:

Schik de eieren met de knolselderschijven op de borden en verdeel er de hanenkampaddenstoelen en de uitjes bij. Druppel er nog wat extra vierge olijfolie over.

Inspiratie & blog