Harlem

Een recept van Manuel Wouters

Onze njam! chefs wijzen je de weg naar Snel, Makkelijk & Lekker koken!

Onze njam! chefs wijzen je de weg naar Snel, Makkelijk & Lekker koken!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Filliers Dry Gin 28
3 cl ananassap
1.5 cl Luxardo maraschinolikeur
10-tal ijsblokjes

De vijf stadsdelen van New York hebben elk hun naam gegeven aan een cocktail. De Manhattan groeide uit tot een echte klassieker. De Harlem is minder bekend en was waarschijnlijk het huisdrankje van de Cotton Club, de befaamde nachtclub in Harlem waar gangsters tijdens de drooglegging graag hun smokkelwinsten uitgaven. Zwarte jazzgrootheden zoals Duke Ellington traden er op voor een exclusief blank publiek. En al die ruige mannen slurpten dus graag van een zoete, fruitige cocktail. Of was die voor hun liefjes?

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Strain de Harlem in het voorgekoelde glas.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog