Gnocchi met vegan worst en pompoen

Een recept van Luna Trapani uit het boek Veganissima
Foto: Luna Trapani ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 el olijfolie
400 gr (Hokkaido) pompoen, in blokjes
1 kleine courgette, in stukjes
2 teentjes look, fijngehakt
6 salieblaadjes + extra voor de afwerking
4 plantaardige worstjes, in stukjes
vegan Parmezaanse kaas
peper - zout

Bereiden:

Kook de aardappels in gezouten water totdat je ze makkelijk met een vork kunt doorprikken en ze uit elkaar vallen. Giet ze af en laat ze 10 minuten uitlekken en drogen. Stamp met een vork of pureestamper de aardappels fijn. Er mogen geen stukjes meer in zitten.

Doe de bloem, aardappelpuree, zout en de olijfolie in een kom en kneed tot een homogeen, zacht deeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van elk stuk een lange worst met een doorsnede van ca. 1-2 cm. Snijd de worsten in gelijke stukjes: de gnocchi. Zet opzij.

Verwarm voor de saus in een pan 5 eetlepels olijfolie. Voeg de pompoen en courgette toe en laat op matig-hoog vuur bakken totdat de groenten zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Doe de knoflook en salie erbij. Laat nog eventjes bakken en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de helft van het pompoen-courgettemengsel uit de pan en prak deze met een vork fijn. Voeg het dan weer toe aan de pan. Zet apart.

Bak de stukjes worst in de resterende olie goudbruin en krokant. Kook de gnocchi in gezouten water totdat ze boven komen drijven. Voeg de gnocchi toe aan de pan met worstjes en voeg dan de pompoencourgettesaus toe. Voeg ook enkele lepels kookvocht van de gnocchi toe om de saus wat te verdunnen. Serveer met de parmezaan en verse salie.

Inspiratie & blog