Glutenvrije baghrir

Foto: Gerhard Witteveen ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
600 ml handwarm water
7 gr droge gist
1 el suiker
100 gr fijn maïsmeel
150 Schär Brot Mix
0,75 tl zout
10 gr bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
honing
boter
geroosterde noten

Bereiden:

Giet 200 milliliter van het handwarme water in een beker. Voeg de gist en suiker toe en roer goed door. Laat het mengsel staan totdat het gaat schuimen. Meng in een kom de droge ingrediënten. Giet het overige water in een blender. Voeg het gistmengsel en ook het meelmengsel toe. Mix alles goed totdat het beslag gaat schuimen, dit duurt zo’n 2 minuten. Het beslag moet iets dikker zijn dan het beslag voor de Nederlandse pannenkoek. Giet het beslag over in een diepe kom en dek deze goed af met plasticfolie en een theedoek. Laat het beslag op een warme plek 45 minuten rijzen.

Roer het beslag goed door. Laat een koekenpan (ø 20 centimeter en met een antiaanbaklaag) goed heet worden. Schep met een soeplepel wat beslag in de pan. Zet het vuur middelhoog en laat de baghrir bakken totdat de bovenkant vol gaatjes zit en droog is. Mocht de baghrir toch aan de bodem van de pan plakken (bij bakken op inductie wil dit weleens gebeuren), bestrijk de pan dan steeds zeer licht met wat olie.

Keer de baghrir eventueel om zodat ook de bovenkant een mooi kleurtje krijgt. Maar dat hoeft niet als de bovenkant van de baghrir gaar genoeg is. Werk al het beslag op dezelfde wijze af. Laat de baghrir afkoelen op een theedoek. Serveer de baghrir met honing, boter en geroosterde noten!

Inspiratie & blog