Gezonde fish and chips

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 el kokosolie
1 el tijm
2 tl zout
100 g havermeel
2 eieren
100 g havermout of havervlokken
extra vierge olijfolie
ketchup
peper en zout

Bereiden:

Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd er frietjes van. Doe ze in een grote kom. Verwarm wat kokosolie in een steelpannetje tot het lopend is. Doe de gesmolten kokosolie over de pastinaakfrietjes. Voeg de tijm en het zout toe. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de frietjes op een ovenschaal en zet zo’n 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vis klaar. Zet drie kommetjes klaar. Doe in kommetje 1 het havermeel. Kluts in kommetje 2 de eieren en kruid af met peper en zout. Doe in kommetje 3 de havermout of havervlokken. Dep de vis achtereenvolgens in de drie kommetjes en besprenkel even met wat olijfolie. Zet ongeveer 15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van je vis) of tot de vis gegaard is en de havermout een hard korstje gevormd heeft.

Serveer de pastinaakfrietjes en de gepaneerde kabeljauwfilets met zelfgemaakte ketchup of mayonaise.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog