Gevulde Noordzeekrab

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Tot op de Graat
Foto: Anouk Van De Wal ©

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 Noordzee krabben (ca. 500 g per stuk)
0,5 selder in stukjes
1 wortel in stukjes
1 ui in stukjes
1 bouquet garni (tijm - laurier - peterselie)
1 hard gekookt ei
naar smaak peper - zeezout

Bereiden:

Kook de krab:

Maak een court-bouillon met het kruidentuiltje, selder, wortel, ui, peper en zeezout. Laat een 15 min. trekken. Leg de krabben in de kokende bouillon. Laat ca. 8 min. koken, neem de kookpot van het vuur en laat krab samen met de bouillon afkoelen.

Vul de krab:

Breek de poten van de krab, maak ze open en verwijder de corail met een lepel. Verwijder de vliesjes en haal het krabvlees eruit. Snijd de poten open, breek de schaal, haal het vlees eruit. Vermeng de corail en het krabvlees met zelfgemaakte mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Werk af:

Spoel de uitgeholde krab en vul op met de krabsla. Prak het ei fijn en kruid met peper en zout. Leg het geprakte ei op de krabsla.

Uit het boek "Tot op de graat"

Wij, de buren van de Noordzee, we zijn verwend. We hebben de lekkerste vis ter wereld zomaar voor het hengelen. Kabeljauw, wijting, zeeduivel of zonnevis. Stuk voor stuk juweeltjes. En zo horen we ze ook door onze handen te laten glijden, als iets heel kostbaars.

Dit is een boek vol portretten. Portretten van vissen met een wonderlijk levensverhaal. Hopelijk spreken ze tot jouw verbeelding. De recepten zijn zo basic mogelijk. Omdat de vissen zo volop tot hun recht komen, maar ook omdat Johan het geweldig zou vinden als thuiskoks er hun creativiteit verder op botvieren. Dan wordt dat lekkere eten op slag een overheerlijk feestmaal.

  • Titel: Tot op de graat
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-696-7
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Anouk Van De Wal
Lees meer over Tot op de graat

Inspiratie & blog