Gevuld Turks brood met tuinbonen, feta en tahinimayonaise

Een recept van Mounir Toub, zoals gezien in Klaar in 20 minuten 3
Foto: Kaat Bosch ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje look, fijngehakt
400 gr spinazie
200 gr feta
300 gr gedopte tuinbonen
2 el tahin
2 el honing
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van het Turks brood en haal de vulling er uit. Hou apart. Hak de hazelnoten fijn met een mes. 

Verhit een scheutje olijfolie in wokpan op het vuur. Fruit er de sjalot en de look in aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid af met peper en een klein beetje zout. Voeg de binnenkant van het brood in stukjes toe, dit zal het vocht opnemen. Haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken. Voeg nu de tuinbonen en verbrokkelde fetakaas toe. 

Scheid een eigeel en doe het geel in een kommetje. Kruid met peper en voeg de tahin en een scheutje azijn toe. Klop met een garde en doe beetje bij beetje olijfolie erbij. Voeg eventueel wat azijn toe, tot je een goede mayonaise bekomt. 

Zet de onderkant van het brood op een bakrooster. Vul het brood met de vulling van spinazie, tuinbonen en feta. Lepel er nog wat honing over. Leg het dakje naast de onderkant op de rooster. Zet het geheel zo’n 5 à 6 minuten in de oven.

Haal het brood uit de oven en verdeel wat tahinmayonaise over het brood. Werk nog af met een scheutje olijfolie en leg het deksel op het brood alvorens te serveren. 

Tableware by CASA

Met dank aan

Delhaize Grohe KL20' 2 Casa

Inspiratie & blog