Gestoomde kabeljauw met scampi en ei

Een recept van Christer Elfving, zoals gezien in Snel, Makkelijk & Lekker
Foto: Kaat Bosch ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 bussel dille, fijngehakt
peper - zout
3 eieren
500 gr scampi
100 gr boter
0,5 bussel dille, fijngehakt
1 el geraspte mierikswortel
1 el boter
0,5 bussel peterselie, fijngehakt

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de eieren hard in water gedurende 8 à 10 minuten. 

Bak de scampi in een klontje boter. Kruid met peper en zout en voeg de dille en de mierikswortel toe. Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes. Roer de stukjes ei door de scampi en de boter. 

Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bedek de visfilets met de verse dille en leg ze in de stoomkoker. Stoom de vis in 8 à 10 minuten gaar.

Serveren:

Giet de aardappelen af en haal ze door een aardappelpers of plet ze met een vork in een kom. Leg er een klontje boter op en strooi er wat van de peterselie over. 

Leg de visfilets in diepe borden. Lepel er het scampi-ei mengsel over en werk nog af met wat verse dille alvorens te serveren. 

Russell Hobbs Foodsteamer


Deze stoomkoker behoudt de maximale voedingsstoffen en vitamines van alle ingrediënten die je gebruikt. Dankzij de drie stoomschalen met een totale capaciteit van 9 liter stoom je maaltijden voor het hele gezin. Maak bijvoorbeeld een heerlijke gestoomde zalmfilet of kabeljauw. Dankzij het extra stoommandje van 1 liter maak je ook gemakkelijk rijst klaar voor een smakelijke Indiase kip tandoori. Bekijk de Russell Hobbs Cook@Home Stoomkoker hier. 

Met dank aan

Russell Hobbs

Inspiratie & blog