Christer Elfving

Where food becomes art. Happy Cooking! 

Wat begon als een artistieke reis en uitdaging eindigde in de artistieke wereld van eten. Christer Elfving, een jonge veelbelovende Zweedse kunstenaar ( schilder ), begon een Europese “ hitchhiking trip “ door West Europa om een kunstcollectief genaamd ‘Happy Art’ te starten. Hij arriveerde in Antwerpen met slechts twee euro’s over en besloot, dit is het, dit is de start. Al snel moest hij werk zien te vinden en begon te werken in verschillende restaurants als de ‘local dishwasher hero. Op dat moment ontstond de vonk voor wat later een absolute passie en een fantastische rollercoaster zou worden.

Aan het einde van de jaren 80 had Christer zich opgewerkt tot de positie van souschef in het beroemde restaurant Hollywood Witloof waar hij later ook chef-kok werd. Kort daarna opende Christer zijn eerste restaurant, Absoluut Zweeds waar hij een nieuwe stijl van experimentele gerechten creëerde, genaamd ‘Wappaz’, vergelijkbaar met wereld tapas. In deze periode werd Christer opgepikt door de nationale media en werd hij een vaste waarde in verschillende kookprogramma’s, radioshow’s en tijdschriften. Ondertussen werkte hij aan een reeks cutting-edge kookboeken zoals ‘New Scandinavian Cooking’ en ‘Wappaz’. Wappaz werd genomineerd als de meest innovatieve kookboek ter wereld.

Christer begon een nieuw hoofdstuk toen hij besloot om zich te concentreren op het brengen van zijn culinaire ideeën en recepten naar een breder publiek dan alleen de gastronomische elite, door samen met Deldiche een carrière als ‘Food designer’ te starten. Het ontwikkelen van recepten en concepten voor retailers en delicatessenwinkels bracht Christer een geheel nieuwe uitdaging. Christer en Deldiche begonnen een heel nieuw productie bedrijf. De eerste productielijn hete dan ook toepasselijk ‘Happy Cooking’. Tot op de dag van vandaag heeft Christer Elfving talloze concepten ontwikkeld en honderden succesvolle recepten bedacht, nationaal en internationaal.

Recepten van Christer