Gember-limoen iced tea

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 cm gember
1,5 l gefilterd water
1 handvol muntblaadjes
3 à 4 koudgeslingerde honing
1 limoen
0,5 tl natriumbicarbonaat

Bereiden:

Verwijder de schil (of toch het merendeel ervan) van de gember en snijd hem in een paar kleinere stukken. Doe de gemberstukjes samen met het water in een pot, zet op het vuur en breng aan de kook. Eens het water kookt, haal de pot van het vuur en doe de thee erin, samen met de muntblaadjes. Laat 15 minuten rusten. 

Giet de thee over in een andere pot en zeef daarbij alles zodat de gember, munt en theeblaadjes eruit zijn. Voeg nu de honing toe, het sap van een halve limoen (bewaar de rest voor in de glazen) en het natriumbicarbonaat. Roer goed zodat de honing mooi blendt onder het geheel. Laat de thee afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast. Snijd nog een paar schijfjes van de limoen en doe ze in of op de glazen. Serveer met ijsblokjes!

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog