Gemarineerde coquilles met gerookte paling

Een recept van Peter Goossens, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
12 coquilles
400 gr gerookte paling
0,5 citroen, het sap
1 gelatineblaadje
300 gr room
5 radijsjes, in fijne schijfjes
waterkers - pourpier
peper - zout
1 el sojasaus
1 el olijfolie
0,5 citroen, het sap
peper
250 ml room
2 el bieslook, fijngehakt
0,5 citroen, het sap
peper - zout

Bereiden:

Maak de gerookte paling schoon, gebruik 100 gram om er mooie dobbelsteentjes van te snijden.

Doe de overige 300 gram in de cutter. Voeg het sap van een halve citroen, een geweekte gelatineblaadje en 300 gram licht opgeklopte room toe. Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koeling.

Maak de sojavinaigrette en de bieslookroom.

Snij de coquilles in fijne plakjes.

Serveren:

Neem een plat bord, spuit hier een laagje van de palingmousse op. Schik de plakjes coquille er mooi bovenop. Kruid met peper en zout. Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltje haringkaviaar en verse kruiden (waterkers, pourpier, …). Besprenkel net voor het serveren met de sojavinaigrette en de bieslookroom. 

 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog