Gekoelde chocoladedrank met coulis van groene kruiden

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 g bittere chocolade
300 g halfvolle melk
100 g room
120 g verse basilicum
100 g munt
80 g dragon
1 tl bicarbonaat
water - ijsblokjes

Bereiden:

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Kook de melk en de room op en giet ze over de stukjes chocolade. Roer tot alle stukjes zijn weggesmolten, dek af met plastiekfolie laat afkoelen en zet in de koelkast.

Vul een grote kookpot met water en los hierin de bicarbonaat op. Breng aan de kook en blancheer de kruiden enkele seconden. Haal de kruiden uit het kokend water en leg ze onmiddellijk in ijswater. Haal de kruiden er na enkele seconden weer uit, mix fijn met de staafmixer en haal door een zeef.

Giet de afgekoelde chocoladedrank in een maatbeker en mix nog even op met de staafmixer zodat er luchtbelletjes op de chocoladedrank komen.

Werk af:

Verdeel de chocoladedrank over 6 glaasjes en werk af met een lepeltje coulis.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog