Gazellehoorntjes

Een recept van Flo Croonenberghs

Ontdek wat voor culinair lekkers onze njam!-chefs dit seizoen serveren aan de Eregasten

Ontdek wat voor culinair lekkers onze njam!-chefs dit seizoen serveren aan de Eregasten

Ingrediënten

koekje koekjes Even geduld...
165 gr bloem
1 ei
35 gr poedersuiker
35 ml zonnebloemolie
1 snuifje zout
85 gr poedersuiker
0,25 tl kaneel

Bereiden:

Maak het deeg door alle ingrediënten met elkaar te kneden tot een homogeen deeg. Dit kan ongeveer 15-20 minuten duren.  Dek het deeg af met plastic folie en laat het minstens 15 minuten rusten. 

Maak nu de vulling. Blancheer de amandelen door ze 2 minuten aan de kook te brengen in water. Nadien kan je de schil gemakkelijk verwijderen. Doe de geblancheerde amandelen en poedersuiker samen in een foodprocessor, mix ze samen tot een pasta. Voeg nu de kaneel en het oranjebloesemwater toe en maak van het geheel een homogene massa. Vet het werkblad in met wat olie en rol hier het deeg op uit tot het een dikte heeft van 1 mm. Druk cirkels uit het uitgerolde deeg. De grootte is afhankelijk van hoe groot je de koekjes graag wilt. 

Breng een beetje vulling aan in het midden van het deeg en plooi het deeg vervolgens dubbel. Druk het deeg stevig tegen de vulling aan, zorg ervoor dat er nog +-0,5 cm deeg aan de zijkant overblijft. Snijd dit deeg weg aan de hand van een gekarteld mesje. Herhaal dit tot zowel je deeg als de vulling op zijn. Dek de koekjes af en laat ze een uur rusten. 

Strijk de koekjes in met de losgeklopte eidooier en prik er enkele gaatjes in met een naald of tandenstoker. Bak de koekjes 12 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Inspiratie & blog