Frisco met nootjes

Een recept van Dominique Persoone

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

frisco frisco's Even geduld...
0,5 l vanilleroomijs
200 g noten (mengsel naar eigen voorkeur)
30 cl melkchocolade
1,5 cl arachideolie (druivenpitolie mag ook)
extra: friscovormpjes

Bereiden:

Haal het roomijs 15 minuten voor gebruik uit de diepvries zodat je het gemakkelijker kunt verwerken. Vul de friscovormpjes met het ijs. Dat gaat het makkelijkst met een pannenlikker. Stop de vormpjes terug in de diepvries en laat ze in 12 uur mooi hard worden.

Rooster de nootjes in een oven van 160 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Dat neemt zo’n 15 minuten in beslag. Het kan ook in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade in de microgolfoven op de laagste stand tot je een mooie vloeibare chocolade hebt die ongeveer 35 tot 36 °C warm is. Meng nu de olie door de chocolade. Door het toevoegen van olie wordt de chocolade veel elastischer en zal deze niet breken als hij in contact komt met het koude roomijs.

Werk af:

Haal het roomijs uit de vormpjes. Nu moet het vlug gaan! Stop er een stevig stokje in. Draai het roomijs in het notenmengsel en dompel het in de vloeibare chocolade. Schud voorzichtig. Na een paar seconden stijft de chocolade op.

Je kunt de frisco’s eventueel weer in de diepvries bewaren (handig als je er veel wilt maken) of meteen eten. Dan zijn ze het lekkerst.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog