Frisco met nootjes

Frisco met nootjes
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
0,5 l vanilleroomijs
200 g noten (mengsel naar eigen voorkeur)
30 cl melkchocolade
1,5 cl arachideolie (druivenpitolie mag ook)
extra: friscovormpjes
Recept afdrukken

Bereiden:

Haal het roomijs 15 minuten voor gebruik uit de diepvries zodat je het gemakkelijker kunt verwerken. Vul de friscovormpjes met het ijs. Dat gaat het makkelijkst met een pannenlikker. Stop de vormpjes terug in de diepvries en laat ze in 12 uur mooi hard worden.

Rooster de nootjes in een oven van 160 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Dat neemt zo’n 15 minuten in beslag. Het kan ook in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade in de microgolfoven op de laagste stand tot je een mooie vloeibare chocolade hebt die ongeveer 35 tot 36 °C warm is. Meng nu de olie door de chocolade. Door het toevoegen van olie wordt de chocolade veel elastischer en zal deze niet breken als hij in contact komt met het koude roomijs.

Werk af:

Haal het roomijs uit de vormpjes. Nu moet het vlug gaan! Stop er een stevig stokje in. Draai het roomijs in het notenmengsel en dompel het in de vloeibare chocolade. Schud voorzichtig. Na een paar seconden stijft de chocolade op.

Je kunt de frisco’s eventueel weer in de diepvries bewaren (handig als je er veel wilt maken) of meteen eten. Dan zijn ze het lekkerst.

Beoordeling