Flan van chocolade met mandarijntjes en mangosorbet

Flan van chocolade met mandarijntjes en mangosorbet
Een recept van njam! chef Peter Goossens
Ook in njam! boek De Gastentafel
Zoals gezien in tv-programma De Gastentafel
Hoeveelheid Ingrediënt
10 mandarijntjes
200 ml grenadine
2 el suiker
50 cl Mandarine Napoléon
mangosorbet
munt
Voor de flan:
275 ml melk
275 ml room
50 gr melkchocolade
50 gr zwarte chocolade
1 blaadje gelatine
1 vanillestok
8 eidooiers
60 gr boter
Recept afdrukken

Bereiden:

Verwarm de melk en de room samen in een kookpot. Voeg de chocolade toe en laat zachtjes smelten. Laat een blaadje gelatine weken in koud water.

Doe bij het chocolademengsel de zaadjes van een vanillestok, de eidooiers, de boter en het geweekt gelatineblad. Giet het chocolademengsel in bordjes en plaats ze minstens een uur in de koeling.

Pers een aantal mandarijntjes tot je ongeveer 250 ml sap hebt. Laat het sap opkoken samen met 2 eetlepels suiker. Voeg nog een scheut Mandarine Napoléon toe en zet aan de kant.

Pel de rest van de mandarijntjes. Neem enkele stukjes schil en snij in dunne reepjes. Breng aan de kook in een scheutje water.  Giet de mandarijnschillen af wanneer het water kookt en voeg opnieuw water toe. Laat een tweede keer opkoken, giet af en laat de schillen nu op een zacht vuurtje konfijten in grenadine.

Serveren:

Verwijder de vliesjes van de gepelde mandarijntjes. Leg ze mooi bovenop de flan van chocolade. Werk af met een bolletje mangosorbet, ze gekonfijte zeste van mandarijn, een takje munt en de coulis van mandarijn. 

 

Beoordeling