Dumplings met cottage cheese en aardbeiensaus

Een recept van Flo Croonenberghs

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
250 gr aardbeien
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 takjes munt
150 gr bloem
100 ml water
0,5 el olijfolie
0,13 tl zout
200 gr cottage cheese
50 gr ricotta
2 zakjes vanillesuiker

Bereiden:

Maak de aardbeiensaus:

Kuis de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijd ze in stukjes. Doe de aardbeien met de suiker, vanillesuiker en limoensap in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is. Doe de saus met de muntblaadjes in een blender of mix het met een staafmixer. Laat de saus afkoelen in de frigo voor gebruik. 

Maak het dumpling deeg:

Verwarm het water kort. Maak een cirkel met de bloem en het zout. Giet het water en de olie in het midden van de cirkel en begin beetje bij beetje de bloem toe te voegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dit kan zeker 15 minuten duren. Je kan dit deeg ook bereiden met een keukenrobot, gebruik in dit geval de deeghaak. Dek het deeg af met plastiekfolie en laat het een half uur rusten. 

Maak de vulling:

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng alles goed door elkaar. Dek de vulling af en bewaar het in de frigo tot je het gebruikt. 

Maak de dumplings:

Wanneer het deeg lang genoeg gerust heeft bestrooi je je werkblad met een beetje bloem. Rol hierop het deeg uit tot +-2 mm dikte en steek hier cirkels van 9 cm diameter uit. Schep nu de vulling in het midden van de cirkels aan de hand van een theelepel. Vouw beide zijden tegen elkaar en druk het deeg goed tegen elkaar zodat het niet opent tijdens het stomen. 

Verwarm een laag neutrale olie in een pan met hoge rand. Leg de dumplings in de pan en laat ze aan één zijde 2 minuten goudbruin bakken. Giet nu water in de pan tot de bodem helemaal bedekt is om de dumplings te stomen. Doe het deksel op de pan en laat de dumplings 7-9 minuten stomen tot ze gaar zijn. Haal de dumplings uit de pan en serveer ze op een leuk bord. Giet hierover de aardbeiensaus en werk af met een takje verse munt. 

Inspiratie & blog