Detoxbowl met broccoli, courgette en erwtjes

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 courgettes
4 handjes diepvrieserwtjes
1 scheutje olijfolie
1 el witte sesamzaadjes
1 el zwarte sesamzaadjes
peper
100 gr boerenkool
100 gr cashewnoten
2 teentjes look
2 limoenen, het sap
6 el olijfolie

Bereiden:

Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze gaar. Kook de diepvrieserwtjes in gezouten water gaar. Snijd met een spriraalsnijder “spaghettisliertjes” van de courgettes. Laat de sliertjes even rusten op keukenpapier om het overtollige vocht er aan te onttrekken.

Snijd de boerenkool in stukjes. Doe vervolgens voor de dressing alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde saus.

Verhit nu een klein scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Bak er kort de courgetti in aan. Snijd ook nog de avocado’s in blokjes.

Serveren:

Meng in een grote kom de courgetti, de broccoliroosjes, de erwtjes en de boerenkoolpesto. Verdeel over verschillende bordjes. Werk de bordjes af met enkele blokjes avocado, witte en zwarte sesamzaadjes. Kruid af met peper en zout.

Met dank aan

Nutribel Grohe

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog