Croque champignon à la Johan Segers

Croque champignon à la Johan Segers
Een recept van njam! chef Johan Segers
Ook in njam! boek De Dagschotel
Zoals gezien in tv-programma De Dagschotel
Hoeveelheid Ingrediënt
750 g champignons
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 wit casinobrood
4 sneetjes kaas
2 sneetjes beenham
boter - peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Sorteer de paddenstoelen: leg de kleine paddenstoelen apart om fijn te hakken, en de grote om in hun geheel te bakken. Verwijder de stelen uit de grote paddenstoelen en hak de stelen en de kleine paddenstoelen in kleine stukjes.

Stoof het fijngesneden sjalotje aan in een klontje boter, voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en kruid met peper en zout. Stoof het mengsel aan tot al het vocht verdampt is.

Snijd de uiteinden van het brood en verdeel in drie stukken. Neem één stuk, snijd de korsten eraf en snijd in sneetjes van 1 à 2 cm dikte.

Beleg twee sneetjes brood met kaas. Lepel er een flinke schep van het paddenstoelenmengsel op. Leg er een plak beenham op. Schep er nog wat van het paddenstoelenmengsel over, leg er terug een plak kaas op en sluit met een sneetje brood. Druk goed aan.

Leg de croques in een beboterde ovenschaal en leg er nog een klontje boter bovenop. Bak de croques een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

Bak ondertussen de grote paddenstoelen met de bolle kant naar beneden in een pan met een klontje boter. Draai ze om als ze bruin zijn, kruid met peper en zout en bak nog even aan.

Werk af:

Leg de gebakken paddenstoelen bovenop de croques.

Beoordeling