Croque champignon à la Johan Segers

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in De Dagschotel
Foto: Frank Croes ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
750 g champignons
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 wit casinobrood
4 sneetjes kaas
2 sneetjes beenham
boter - peper - zout

Bereiden:

Sorteer de paddenstoelen: leg de kleine paddenstoelen apart om fijn te hakken, en de grote om in hun geheel te bakken. Verwijder de stelen uit de grote paddenstoelen en hak de stelen en de kleine paddenstoelen in kleine stukjes.

Stoof het fijngesneden sjalotje aan in een klontje boter, voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en kruid met peper en zout. Stoof het mengsel aan tot al het vocht verdampt is.

Snijd de uiteinden van het brood en verdeel in drie stukken. Neem één stuk, snijd de korsten eraf en snijd in sneetjes van 1 à 2 cm dikte.

Beleg twee sneetjes brood met kaas. Lepel er een flinke schep van het paddenstoelenmengsel op. Leg er een plak beenham op. Schep er nog wat van het paddenstoelenmengsel over, leg er terug een plak kaas op en sluit met een sneetje brood. Druk goed aan.

Leg de croques in een beboterde ovenschaal en leg er nog een klontje boter bovenop. Bak de croques een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

Bak ondertussen de grote paddenstoelen met de bolle kant naar beneden in een pan met een klontje boter. Draai ze om als ze bruin zijn, kruid met peper en zout en bak nog even aan.

Werk af:

Leg de gebakken paddenstoelen bovenop de croques.

Uit het boek "De Dagschotel"

De Dagschotel: 36 succesrecepten van njam-chefs Peter Goossens, Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Johan Segers, Jan Buytaert en Chiara van Emrik.

In “De dagschotel” maken de njam-chefs eenvoudige en lekkere gerechten klaar, die je zelf in een handomdraai op tafel kan toveren. Een aantal van deze gerechten zijn alledaagse klassiekers die je wellicht regelmatig klaarmaakt. Balletjes in tomatensaus, croque champignon, gehaktbrood met krieken, rodekool met appeltjes… in dit boek geven de njam-chefs hun recepten prijs voor de ideale bereiding van deze traditionele gerechten.

Hou je meer van internationale toppers? We nemen je mee over de grenzen en maken Griekse moussaka, Italiaanse minestrone, Bretoense pannenkoeken en Amerikaanse crabcakes. Stuk voor stuk heerlijke maaltijden die snel en eenvoudig te bereiden zijn.

Of ben je op zoek naar inspiratie? Met wat variatie tover je de meest alledaagse recepten om tot overheerlijke maaltijden. Een omelet wordt een verrassend spiegelei met chorizo, cordon bleu krijgt een Italiaanse toets met salie, kip wordt vervangen door piepkuiken. En wat dacht je van zuurkool met zalm?

In dit boek vind je maar liefst 36 recepten om mee aan de slag te gaan! Of je nu kiest voor een traditionele bereiding of een nieuw culinair idee, met “De dagschotel” wordt elke maaltijd een feest!

  • Titel: De Dagschotel
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 205 x 270mm
  • ISBN: 978-90-5916-826-8
  • Pagina's: 176
  • Fotografie: Frank Croes
Lees meer over De Dagschotel

Inspiratie & blog