Courgettemout met gestoofde peren, blauwe bessen en honing

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon persoon Even geduld...
1 courgette
250 ml amandeldrink
100 gr haver
2 kleine peren
1 tl kokosolie
1,5 tl vanille-extract
0,5 tl kaneel
2 handjes vol blauwe bessen
extra honing als topping
1 snuifje zout

Bereiden:

Schil de courgette (dit is cruciaal!) en snijd hem in groffe stukken. Doe de amandeldrink en de stukken courgette in een blender en blend tot een gladde massa. Verwarm de courgette-melk in een steelpannetje en doe er de haver bij. Voeg ook het snuifje zout toe. Laat het inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de peren in stukjes (de schil mag eraan blijven) en stoof ze gaar in een pan met wat kokosolie. 

Wanneer de courgette-pap de juiste dikte heeft, zet dan het vuur af en voeg er de ahornsiroop (of honing), het vanille-extract en de kaneel bij. Roer door elkaar. Schep in een kommetje en werk af met de gestoofde peren en blauwe bessen. Voeg on top nog een beetje honing toe.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog