Cloister Cocktail

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Filliers Dry Gin 28
1.5 cl Chartreuse jaune
1.5 cl roze pompelmoessap
1 cl citroensap
1 cl vloeibare suiker
10 ijsblokjes
extra: champagnecoupe - maatbeker - Boston shaker - strainer

Zachter dan de ingrediënten doen vermoeden. De roze pompelmoes smaakt bitterzoet en de gele chartreuse is milder dan de groene. Het is een complexe likeur die zijn kleur dankt aan saffraan en waarin je onder meer anijs, tijm, koriander en nootmuskaat proeft. Zuur overheerst dus niet, de bitterheid wel. De Cloister duikt voor het eerst op in de Playboy Bartenders Guide uit 1971 en wordt omschreven als “a contemplative kind of drink, perfect for an autumn sundown.” Maar waarom alleen in de herfst?

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs.

Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig.

Serveren:

Strain de Cloister Cocktail in het voorgekoelde glas.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog