Citroen-madeleintjes

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

madeleintje madeleintjes Even geduld...
70 gr licht gezouten boter
85 gr ei
60 gr suiker
5 ml vloeibare honing
20 ml melk
80 gr bloem
5 gr bakpoeder

Bereiden:

Verwarm de boter in een steelpan totdat het een hazelnootbruine kleur krijgt. Haal de boter van het vuur en zeef het door een fijne zeef. 

Doe de eieren, suiker, honing, melk en de citroen zeste in de mengkom van de KitchenAid-mixer/keukenrobot voorzien van de draadgarde. Mix alles ongeveer 2 minuten lang en verhoog de snelheid langzaamaan totdat het beslag luchtig wordt.

Vervang de draadgarde door de platte menghaak met flexibele kant. Zeef de bloem en de gist en voeg dat toe aan de mengkom. Mix op stand 2 totdat de bloem is opgenomen. Voeg de hazelnootbruine boter toe en blijf roeren. Laat het beslag 2‑3 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden met warmteverdeling. Beboter het muffinbakblik met een kwastje. Doe het beslag in de spuitzak met spuitmond en vul de vakjes van het bakblik voor drie vierde deel. Laat nog 1 uur rusten op een koele plaats.

Zet de madeleintjes in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 160 graden. Bak ze gedurende 15 minuten. 

Tip: Je kan ook vanillemadeleintjes maken door de citroen zeste te vervangen door vanillepoeder. Je kan eveneens de onderkant van de madeleintjes in gesmolten chocolade dopen.

Met dank aan

KitchenAid

Inspiratie & blog