Churros met mascarpone crème

Churros met mascarpone crème
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Ook in njam! boek Roger van Damme Desserts
Zoals gezien in tv-programma Roger van Damme Desserts
Hoeveelheid Ingrediënt
voor de churros:
200 g melk
50 g ongezouten boter
200 g bloem
1 snuifje zout
3 eieren
voor de mascarpone crème:
85 g eieren
65 g room
95 g kristalsuiker
65 g mascarpone
85 g witte chocolade stukjes
2 blaadjes (of 6,5 g) gelatine, geweekt
0,5 citroen (sap)
voor de aardbei confituur:
1 kg aardbeien in stukjes
1 zakje pectine
1 limoen (sap)
1 kg fijne kristalsuiker
voor de afwerking: kandijsuiker
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak de churros:

Breng de melk en de boter aan de kook, voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg een snuifje zout toe. Laat het beslag in de keukenmachine draaien, voeg de eieren één na één toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen vooraleer een volgend ei toe te voegen. Schep het beslag in een spuitzak met kartelspuit en trek lange reepjes. Zet de frietjes in de diepvries. 

Maak de mascarpone crème:

Klop de eieren met de room los, voeg de suiker en mascarpone toe. Klop het mengsel luchtig op het vuur tot 85°C.  Voeg de chocolade toe en laat de gelatine erin smelten. Klop de rest van de mascarpone erdoor en breng op smaak met het citroensap. Schep de crème in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Maak de aarbeienconfituur:

Breng de aardbeienstukjes met de pectine aan de kook en voeg het limoensap toe. Roer de suiker erdoor en breng aan de kook. Giet de confituur in een koude kom, dek af met plastikfolie. Pureer met de staafmixer en schep in gesteriliseerde potten. Laat de confituur 24h rusten in de koelkast.

Serveren:

Snijd de churros in frietjes en bak ze goudbruin in frituurvet op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met suiker. Spuit er een dotje mascarpone crème bij en schep er een lepel aardbeienconfituur naast. Werk af met stukjes kandijsuiker.

Beoordeling