Chocolademoussetaart

Uit het boek Low Carb Lekker & Snel
Foto: Heikki Verdurme ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

stukje @coutn stukjes Even geduld...
3 koppen ALL GOOD (350 g)
chocolade-hazelnoot ketogranola
2 el ketozoetstof
0,5 el ongezoete cacaopoeder
1 à 1,5 kop ongezoete amandelmelk (240 à 300 ml)
6 à 8 el ongezoete cacaopoeder (75 à 100 g)
2 el ongezoete hazelnoot- of amandelpasta
2 grote snufjes zout
2 grote handel vol bessen

Bereiden:

Voor de korst:

Mix de ALL GOOD chocolade-hazelnoot ketogranola fijn met de kokosolie in een keukenmachine. Voeg de ketozoetstof en het cacaopoeder toe samen met wat water (zoveel als nodig is voor de binding). Het deeg is klaar als het zich tot een bol vormt in de keukenmachine. Proef en voeg eventueel wat extra ketozoetstof en/of cacao toe. 

Bedek de bodem van een medium taartvorm (klassiek of springvorm) met bakpapier en vet de zijkant van de vorm in met een rijkelijke portie kokosolie zodat de korst niet blijft plakken.

Plaats het deeg in de taartvorm en druk goed aan om een korst te vormen. Bedek ook (een deel van) de rand van de taartvorm met het browniedeeg. Plaats de vorm in de diepvries terwijl je de chocoladepudding maakt.

Voor de vulling:

Mix de ontpitte avocado’s met de amandelmelk, het cacaopoeder, de ketozoetstof, de notenpasta en twee snufjes zeezout tot een romige pudding in een krachtige highspeedblender. Start met 1 kop notenmelk en voeg eventueel extra toe, afhankelijk van de grootte van de avocado’s en de kracht van je blender.

Proef en breng, indien gewenst, extra op smaak met cacao en ketozoetstof. De ene avocado kan weleens sterker smaken dan de andere.

Neem de korst uit de diepvries en giet de chocoladepudding erbovenop. Plaats de taart nog eens 2 uur of langer in de koelkast (of diepvries) tot de korst hard genoeg is (de kokosolie zal stollen door de koudere temperaturen).

Werk de taart eventueel af met rode vruchten. Ook heerlijk met verse (vegan) slagroom.

Inspiratie & blog