Chocolade haaienvinstick

Chocolade haaienvinstick
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
Voor 1 kop chocolademelk
15 cl halfvolle melk
10 g boter
10 g donkere chocolade (voor de schaal)
35 g fondantchocolade (voor de vulling)
Recept afdrukken

Bereiden:

Breng de chocolade op temperatuur.

Giet de chocolade met behulp van een pollepel in een vorm, tril de vorm voorzichtig gedurende 5 seconden, zodat de luchtbelletjes in de chocolade naar boven komen. De chocolade zal nu mooi de binnenkant van het vormpje vullen.

Draai nu de vorm met de opening naar beneden boven de kom met chocolade. Tik 5 seconden voorzichtig, bijvoorbeeld met de steel van een pannenlikker, de resterende chocolade terug uit de vorm. Op die manier krijgen we een dun laagje chocolade aan de binnenkant van de vorm. Zet de vorm nu op een rooster en laat 5 minuten opstijven. Schraap met een palet- of een steekmes de overtollige chocolade voorzichtig van de rand. Laat de vorm nu gedurende 20 minuten verder uitharden in de koelkast.

Klop de boter wit in een kom. Voeg hier 35 g op temperatuur gebrachte chocolade aan toe en meng tot een gladde massa.

Vul de gebruikte vorm tot net onder de rand met de chocoladecrème. Laat even opstijven.

Steek een houten friscostokje rechtop in de vorm. Sluit de vorm weer met op temperatuur gebrachte chocolade. Laat verder uitharden.

Haal het chocoladevinnetje voorzichtig uit de vorm.

Breng de melk aan de kook. Giet die in een grote kop. Zet er voorzichtig het vinnetje in met het lepeltje onderaan. Het vinnetje zal langzaam wegsmelten.

Tip:

Om de haaienvinnen te maken gebruik ik ijsblokjesvormen in de vorm van een haaienvin. Je kunt de chocolade ook in de vorm van een vinnetje spuiten en er een friscostokje in plaatsen.