Chocolade haaienvinstick

Een recept van Dominique Persoone

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
15 cl halfvolle melk
10 g boter
10 g donkere chocolade (voor de schaal)
35 g fondantchocolade (voor de vulling)

Bereiden:

Breng de chocolade op temperatuur.

Giet de chocolade met behulp van een pollepel in een vorm, tril de vorm voorzichtig gedurende 5 seconden, zodat de luchtbelletjes in de chocolade naar boven komen. De chocolade zal nu mooi de binnenkant van het vormpje vullen.

Draai nu de vorm met de opening naar beneden boven de kom met chocolade. Tik 5 seconden voorzichtig, bijvoorbeeld met de steel van een pannenlikker, de resterende chocolade terug uit de vorm. Op die manier krijgen we een dun laagje chocolade aan de binnenkant van de vorm. Zet de vorm nu op een rooster en laat 5 minuten opstijven. Schraap met een palet- of een steekmes de overtollige chocolade voorzichtig van de rand. Laat de vorm nu gedurende 20 minuten verder uitharden in de koelkast.

Klop de boter wit in een kom. Voeg hier 35 g op temperatuur gebrachte chocolade aan toe en meng tot een gladde massa.

Vul de gebruikte vorm tot net onder de rand met de chocoladecrème. Laat even opstijven.

Steek een houten friscostokje rechtop in de vorm. Sluit de vorm weer met op temperatuur gebrachte chocolade. Laat verder uitharden.

Haal het chocoladevinnetje voorzichtig uit de vorm.

Breng de melk aan de kook. Giet die in een grote kop. Zet er voorzichtig het vinnetje in met het lepeltje onderaan. Het vinnetje zal langzaam wegsmelten.

Tip:

Om de haaienvinnen te maken gebruik ik ijsblokjesvormen in de vorm van een haaienvin. Je kunt de chocolade ook in de vorm van een vinnetje spuiten en er een friscostokje in plaatsen.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog