Chocolade-boekweit granola

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

gram gram Even geduld...
100 g havervlokken (glutenvrij indien gewenst)
2 el chiazaad
60 g kokosschilfers
5 el cacaopoeder
4 el gesmolten kokosolie

Bereiden:

Meng alle ingrediënten onder elkaar in een grote kom. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een ovenplaat, bekleed deze met een bakpapier en spreid het granenmengsel erover uit. Zet het 25 minuten in de oven.

Nadat je de granola uit de oven hebt gehaald, heb je twee opties. Indien je graag clusters granola wil, laat je hem zo afkoelen. Indien je liever een korrelige granola hebt, ga dan even met een houten spatel door de granen en laat verder afkoelen.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog