Carpaccio van coquilles en appel met vinaigrette van druivenpitolie

Een recept van Jeroen De Pauw

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

personen personen Even geduld...
coquilles (3 p.p.)
druivenpitolie
peper en grof zout
citroensap
groene appel
vloeibare honing
enkele blaadjes groene selder

Bereiden:

Spoel de coquilles met koud stromend water en dep ze daarna droog met een handdoek of keukenpapier. Snijd ze flinterdun met een scherp mes. Schil ook de appel en snijd hem in dunne julienne blokjes. Snipper ook de groene blaadjes heel fijn. Dresseer de schijfjes coquilles op een bord. Hierop doe je de appelblokjes en wat selderblaadjes. Kruid met peper en zout.

Maak een vinaigrette van 4 lepels druivenpitolie, sap van een citroen, 1 koffielepel honing en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en lepel de vinaigrette over de carpaccio. Werk eventueel af met wat geplette roze peperbolletjes en wat grof zout.

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'.

Over Straffe Streek:

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek. Meer info vind je op www.straffestreek.be


Met dank aan

Straffe Streek

Inspiratie & blog