Caprese koek van chocolade en amandelen

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 el ongeraffineerde rietsuiker of kokosbloemsuiker (of minder)
100 gr amandelmeel
5 el kokosolie

Bereiding:

Voeg de ruwe rietsuiker of de kokosbloesemsuiker bij het amandelmeel en meng. Smelt de chocolade au bain-marie of heel voorzichtig op een heel laag vuurtje. Doe de kokosolie bij de nog warme chocolade. Doe alles in een andere kom, zodat het lichtjes afkoelt voor je de eigelen – enkel het geel dus! – en het amandelmeelmengsel erbij doet. Meng goed. 

Klop de eiwitten nu stijf en spatel ze dan voorzichtig onder het mengsel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg het mengsel op een bakpapier in een ronde schotel of een vuurvaste pan. Zet zo’n 20 à 25 minuten in de oven op 150 graden. De koek mag vanbinnen zeker nog wat fudgy zijn. Bewaar tot enkele dagen in de koelkast.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog