Bruschetta met gepofte look en burrata

Foto: Chris Court ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 grote bollen look
olijfolie
zeezout
8 dikke sneden zuurdesembrood
4 bollen burrata
enkele takjes tomaat, voor erbij
80 ml olijfolie
0,25 tl zeezout

Bereiden:

Maak de gepofte look:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet elke bol knoflook op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olie, bestrooi met zout en pak ze in. Zet ze op een bakplaat en pof ze 40 minuten, of tot ze zacht en goudkleurig zijn. Laat 10 minuten afkoelen en knijp dan de knoflookteentjes uit hun velletjes. Doe ze in een gesteriliseerd glazen potje*. Gooi de velletjes weg.

*Om het risico van ziektes als botulisme te beperken, moet je de jampotjes waar je de gepofte knoflook in bewaart, goed steriliseren en het potje in de koelkast bewaren. Zet na gebruik de knoflook meteen terug in de koelkast. In een gesteriliseerd glazen potje kun je de knoflook 2 weken in de koelkast bewaren. Zo steriliseer je glazen potten: verwarm de oven voor op 120 °C. Was de potten en metalen deksels in een heet sopje, spoel ze af en zet ze op een bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen voor je de potjes vult.

Maak de bruschetta:

Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneden brood met olie en gril ze in delen 1 minuut aan elke kant, of tot ze geroosterd zijn en grillstrepen hebben. Zet apart.

Maak de gekneusde basilicum: 

Doe de olie, het basilicum en zout in een kom en stamp door elkaar, tot de basilicum gekneusd is.

Serveren:

Besmeer het brood met de geprakte gepofte knoflook en leg de burrata erop. Schep de gekneusde basilicum erop en dien op met tomaat.

Inspiratie & blog