Breakfast Martini

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
5 cl Filliers Dry Gin 28
1.5 cl Cointreau
1.5 cl vers citroensap
1 cocktaillepel orange marmelade
10-tal ijsblokjes
sinaasappelzeste
Soort glas: champagnecoupe

A TRIBUTE TO Salvatore Calabrese. Een Italiaan in hart en nieren. Hij beperkt zijn ontbijt tot een koffie, hoe hard zijn vrouw ook aandringt. Op een ochtend toen hij er slechter uitzag dan anders, gaf ze hem een toast met sinaasappelmarmelade. De wrange bitterheid van de marmelade inspireerde hem tot dit recept waarmee hij naar eigen zeggen de droom van elke bartender waarmaakte: je naam vereeuwigen met een cocktail die altijd zal gedronken worden.

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs.

Doe de ingrediënten, met uitzondering van de sinaasappelzeste, in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en schud de ingrediënten krachtig.

Verwijder het ijs uit de voorgekoelde champagnecoupe. Zeef de cocktail met behulp van een strainer in het voorgekoelde glas.

Neem de sinaasappel en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas.

Knijp de zeste uit boven de cocktail, wrijf nog even langs de rand en voeg ze bij de cocktail.

 

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog